Rullgardiner i olika vävar och transparens

En klassiker som aldrig går ur tiden!

Vill du stäng allt ljus ute eller bara skärma av?

Rullgardiner är en modern klassiker som aldrig går ur modet. De strama, enkla linjerna passar alla hem och kan skapa kontrastfyllda uttryck i dina fönster eller tvärtom vara en diskret understrykning av stilen i ditt hem. Det är helt beroende på tycke och smak. Oavsett vad du tycker om, är rullgardinen din garanti för optimal avskärmning.

Vår rullgardinskollektion bjuder på ett myller av vävar, och du väljer själv om gardinen ska stänga ute allt ljus, eller bara skärma av. Du väljer bland omkring 300 olika vävar och kan därför vara säker på att hitta precis det uttryck och funktionalitet som du är ute efter till ditt hem. Dessutom sätter du enkelt din personliga prägel när du kombinerar väv med val av underlist, dragknopp eller sidodrag.

Rullgardiner kan utan problem kombineras med våra panelgardiner. Vävarna i de två gardintyperna väljs nämligen från samma kollektion.

Unika egenskaper

  • Klassiskt uttryck
  • Individuella designmöjligheter
  • Spännande färger och mönster

Modeller

Frihängande

Den klassiska rullgardinen, för vanliga lodräta fönster, som med sina många tillval kan ge uttryck för just din personliga stil.


Uppspänd

En uppspänd rullgardin hålls på plats med hjälp av wire och är därför optimal till vippfönster och dörrar.


Skylight

Alternativet till ditt takfönster heter Luxaflex Skylight. Med rätt väv kan detta bli en utmärkt mörkläggningsgardin.


Kassett

Dölj rullgardinens rulle och mekanism med en vit, svart eller aluminiumfärgad kassett för en stram och exklusiv look. Med rätt väv blir detta, tillsammans med sidolister, en optimal mörkläggningsgardin.


Färger och material

Tät

Väljer du en tät väv kommer förbipasserande inte att kunna se in och i de flesta fall kan man inte ens ana silhuetter eller skuggor genom väven. Väger insynsskydd tyngre än utsikt är det alltså den täta väven du ska välja. Dessutom är det ett utmärkt val till rum med tv- eller datorskärm. I Skandinavien väljer man oftast en tät väv på grund av att skarpt ljus skapar bländning.


Halvtransparent

Med en halvtransparent väv får du lagom mycket ljus in i rummet. Du är också rimligt skyddad för insyn och i de flesta fall ser man inte annat än silhuetter genom väven. En halvtransparent väv kan användas i alla rum, oavsett väderstreck. Tänk dock på att rum med tv- eller datorskärm oftast behöver en tät eller mörkläggande väv för att undvika bländning.


Transparent

En transparent väv är ett bra val när du både vill ha mycket ljus i rummet och behålla utsikten. En transparent väv skärmar inte av helt och hållet och passar därför fönster där den primära uppgiften inte är att stänga ute nyfikna förbipasserande. En transparent väv används normalt inte i fönster med söderläge, där solen är som starkast när den står på in i rummet.


Färg och funktion

Rullgardiner finns i ljusa och mörka toner, enfärgade och mönstrade, jordnära och färgsprakande kulörer – en färg för varje smak helt enkelt. En del vävar finns också med Dust Block; en vävbehandling, på båda sidor av väven, som gör den smutsavvisande samt att den står emot vatten och oljebaserade vätskor bättre.


Tekniska

Är du i behov av särskilt effektiva gardiner, är det bland de tekniska vävarna du ska titta. Här finner du vävar som är speciellt framtagna för att reflektera solens strålar och värme, och som därmed ska förhindra rummet från att överhettas. De tekniska vävarna är olika transparenta beroende på kvalité, och lämpar sig särskilt bra i kontorsmiljöer eller andra miljöer där utsikt och höga solavskärmningsvärden är lika viktiga.


Mörkläggande

En mörkläggande väv ett utmärkt val i sov- eller barnrum där du vill stänga ute solljus eller gatlyktor. Med en mörkläggande väv undviker du att bli väckt av solens strålar, som tränger igenom gardinen och gör rummet ljust.


Broschyrer i pdf-format

Ladda ner rullgardin broschyr här »