Plisségardiner från Luxaflex

I vårt sortiment hittar du flertalet vävar, fäger och material

Fantastisk flexibilitet för husets alla rum

Plisségardin är möjligheternas gardin som med sina strama linjer och mjuka vävar ger fönstret karaktär på ett vackert sätt. Den stora kollektionen gör det till ett nöje att gå på jakt efter precis den väv och färg som passar ditt hem.

En plisségardin klär alla fönster

Oavsett vilken form ditt fönster har och oavsett vart det är placerat, så finns det en lösning. Det betyder att du kan placera Luxaflex plisségardin i både snedfönster, takfönster och trekantsfönster. Du kan dessutom med exakt precision bestämma vart gardinen ska skärma av. En plisségardin med top down/bottom up kan du nämligen dra ner på traditionellt vis, eller också dra ner från toppen om du önskar att skärma av nyfikna blickar utan att stänga ute allt ljus. En fantastisk flexibilitet i husets alla rum.

Unika egenskaper

  • Passar alla fönsterformer
  • Unika lösningar
  • Spännande färger och mönster

Modeller

En uppspänd plisségardin hålls på plats med hjälp av snöre eller wire och är därför optimal till vippfönster och dörrar. En uppspänd Plisségardin fungerar i stort sett till alla fönstertyper, till och med ett vågrätt takfönster.

En frihängande plisségardin lämpar sig för lodräta fönster, oavsett vilken form fönstret har. Skråfönster och trekantsfönster är därför inga problem för en plisségardin.


Färger och material

Vävar

Alla vävar i kollektionen, oavsett transparens, färg, struktur och mönster, har en plissébredd på 20 mm. Vävarna i kollektionen är uppdelade efter transparens. Det har vi gjort så att du får den gardin som uppfyller ditt behov bäst.


Färgskala

Plisségardiner finns i ljusa och mörka toner, enfärgat och mönstrat, släta och strukturerade vävar, jordnära och färgsprakande kulörer – en färg för varje smak helt enkelt.


Transparent

En transparent väv är ett bra val när du både vill ha mycket ljus i rummet och samtidigt behålla utsikten. En utmärkt kombination är det som vi kallar för dag och natt gardin. Det betyder två vävar i en och samma gardin; transparent om dagen och mörkläggande eller tät väv till kvällen. En transparent väv används normalt inte till fönster med söderläge, där solen är som starkast när den står på in i rummet.


Tät

Väljer du en tät väv kommer förbipasserande inte att kunna se in och i de flesta fall kan man inte ens ana silhuetter eller skuggor genom väven. Väger insynsskydd tyngre än utsikt är det alltså den täta väven du ska välja. Dessutom är det ett utmärkt val till rum med tv- eller datorskärm. I Skandinavien väljer man oftast en tät väv på grund av att skarpt ljus skapar bländning.


Halvtransparent

Med en halvtransparent väv får du lagom mycket ljus in i rummet. Du är också rimligt skyddad för insyn och i de flesta fall ser man inte annat än silhuetter genom väven. En halvtransparent väv kan användas i alla rum, oavsett väderstreck. Tänk dock på att rum med tv- eller datorskärm oftast behöver en tät eller mörkläggande väv för att undvika bländning.


Mörkläggande

En mörkläggande väv ett utmärkt val i sov- och barnrum där du vill stänga ute solljus eller gatlyktor. Med en mörkläggande väv undviker du att bli väckt av solens strålar, som tränger igenom gardinen och gör rummet ljust, en sommarmorgon.


Topar Plus

En vävbehandling som både reflekterar sol och värme och därmed ger en skönare inomhustemperatur, samtidigt som den är fukt- och smutsavvisande.


Dust Block

En vävbehandling, på båda sidor av väven, som gör den smutsavvisande samt att den står emot vatten och oljebaserade vätskor bättre.