Lamellgardiner för flexibelt ljusinsläpp

Kombinera funktionellt solskydd med dekoration

Lameller i olika bredder

Lamellgardiner kombinerar funktionellt solskydd med dekoration och ger de stora fönsterpartierna, som vi idag ser i många moderna hem, en härlig textil känsla.

Ljusinsläppet reglerar du genom att vrida de lodräta lamellerna, som kan ställas in mycket precist, så att bara önskat ljus släpps in.

Lamellgardinens skena matchas alltid med gardinens övriga komponenter. Välj mellan vitt, svart eller aluminium. Väv väljer du efter tycke och smak. Antingen skapar du en stilren gardin helt i svart, eller så skapar du färgkontrast mellan skena och lamellväv.

Unika egenskaper

  • Reglerbart ljusinsläpp
  • Optimal för stora fönster
  • Lameller i olika bredder

Modeller

63 mm

Lamellgardiner finns i fyra lamellbredder. 63 mm lamellbredd är den minsta av de fyra och passar små fönster.


89 mm

Lameller med 89 mm bredd är de vanligaste och passar bra till alla fönsterstorlekar, stora som små.


127 mm

Denna lamellbredd passar utmärkt till större glaspartier och ger rummet en härlig textil känsla.


250 mm

Den största lamellgardinen med extra breda lameller på 250 mm som passar bäst i fönsterpartier med extra tilltagen bredd och höjd.


Frihängande

En frihängande Luxaflex lamellgardin lämpar sig för lodräta fönster. Fönstret får gärna vara ett snedfönster, välvt eller konvext fönster.


Uppspänd

En fjäderspänd Luxaflex lamellgardin hålls på plats med hjälp av två parallella skenor och fungerar både till lutande och vågräta fönster.


Färger och material

Tekniska

Är du i behov av särskilt effektiva gardiner, är det bland de tekniska vävarna du ska titta. Här finner du de vävar som är speciellt framtagna för att reflektera solens strålar och värme, och som därmed ska förhindra rummet från att överhettas. De tekniska vävarna är olika transparenta beroende på kvalité, och lämpar sig särskilt bra i kontorsmiljöer eller andra miljöer där utsikt och höga solavskärmningsvärden är lika viktiga.


Mörkläggande

En mörkläggande väv ett utmärkt val i sov- och barnrum där du vill stänga ute solljus eller gatlyktor. Med en mörkläggande väv undviker du att bli väckt av solens strålar, som tränger igenom gardinen och gör rummet ljust, en sommarmorgon.


Tät

Väljer du en tät väv kommer förbipasserande inte att kunna se in och i de flesta fall kan man inte ens ana silhuetter eller skuggor genom väven. Väger insynsskydd tyngre än utsikt är det alltså den täta väven du ska välja. Dessutom är det ett utmärkt val till rum med tv- eller datorskärm. I Skandinavien väljer man oftast en tät väv på grund av att skarpt ljus skapar bländning.


Halvtransparent

Med en halvtransparent väv får du lagom mycket ljus in i rummet. Du är också rimligt skyddad för insyn och i de flesta fall ser man inte annat än silhuetter genom väven. En halvtransparent väv kan användas i alla rum, oavsett väderstreck. Tänk dock på att rum med tv- eller datorskärm oftast behöver en tät eller mörkläggande väv för att undvika bländning.


Transparent

En transparent väv är ett bra val när du både vill ha mycket ljus i rummet och behålla utsikten. En transparent väv skärmar inte av helt och hållet och passar därför fönster där den primära uppgiften inte är att stänga ute nyfikna förbipasserande. En transparent väv används normalt inte till fönster med söderläge, där solen är som starkast när den står på in i rummet.


Färgskala

Lamellgardiner finns i ljusa och mörka toner, enfärgade och mönstrade, jordnära och färgsprakande kulörer – en färg för varje smak helt enkelt. Dessutom väljer du om skenan ska vara vit, svart eller aluminium.